Scoutlokal

Flyinge järnvägsstation – vår scoutlokal

Vi har en mycket fin scoutlokal till vårt förfogade. Som man kanske ser på huset är detta en gammal järnvägstation. Väntsalen är faktiskt kvar som den såg ut en gång i tiden. Tågen började rulla 1906, persontrafiken lades ner 1954 och trafiken upphörde helt 1 januari 1957. Sen stod huset tomt ett tag tills scoutkåren tog över. Läs mer om stationens historia.

Adressen till scoutgården är Parkvägen 4 i Flyinge. Det finns dock ingen postlåda vid scoutlokalen utan kåren har en postmottagare vars adress finns på hemsidan. Telefonnumret till scoutgården är 046-52240. Låt det ringa många signaler för oftast är vi ute på mötena och har svårt att hinna svara.

Vägbeskrivningar till scoutlokalen

  • Från Gårdstånga – Kör in i Flyinge, ta första vägen (Parkv.) till vänster (följ 150 m) q
  • Från S. Sandby – kör rakt fram i Flyinge-rondellen, ta första vägen till vänster (150 m)
  • Från Holmby – Kör höger i Flyinge-rondellen, ta första vägen till vänster (150 m)
  • Från Skarhult – Kör in första vägen till höger efter parkering med återvinningsstation

Stiftelsen Flyinge ungdomsgård
Av olika skäl förvaltas scoutgården av stiftelsen Flyinge ungdomsgård som äger den så länge det pågår ungdomsverksamhet i gården. Stiftelsen tar in hyra från scoutkåren och ser till att huset hålls efter. I stiftelsens styrelse sitter för det mesta föräldrar och andra med anknytning till kåren. Stiftelsen har även tillsammans med kåren en fixargrupp som ser till att scoutgården inte förfaller.

Om det inte är kul är det inte scouting